Anatolië doorkruisen met General Tire

  • De teams die deelnemen aan de TransAnatolia Rally vertrouwen op de producten en expertise van General Tire

Hannover, oktober 2020. Met meer dan 2.850 kilometer gebroken asfalt, ruw grind en woestijnzand op hun pad, hadden de coureurs van de TransAnatolia Rally dit jaar niet alleen te maken moeilijk terrein en lastige weersomstandigheden. Toen kwam de pandemie van het coronavirus, die het leven nog moeilijker maakte voor de deelnemers aan de tiende editie van het belangrijkste motorsportevenement van Turkije: een van de meest veeleisende uitdagingen voor teams en hun uitrusting in een wereldwijde rally-raid-competitie. Vanaf de start in Istanbul, via Bolu Abant, Haymana en Karadag, tot de grote finale in Sile, was de route verdeeld in zeven etappes van het noordwesten van Turkije naar het uiterste zuiden van het land en terug - bij temperaturen die opliepen tot wel 45 graden celcius. Toen alles gezegd en gedaan was, behaalde het General Tire-team van Kerim Tar en bijrijder Onur Sirimoglu de overwinning in de categorie Raid. "Gezien de verscheidenheid aan ondergronden waarop we racen, was de kwaliteit van de banden net zo belangrijk voor ons succes als de kwaliteit van het voertuig zelf", zegt Kerim Tar. “Vanwege de veeleisende aard van de routes en de echt extreme omstandigheden was het essentieel dat we voor honderd procent op onze uitrusting konden vertrouwen. Met de Grabber AT3 konden we onze auto op elk moment van de race maximaal pushen. "

Pic 1 General Tire Rally Kopie
Pic 2 General Tire Rally Kopie

Grabber AT3 - jouw toegang tot elk avontuur

De nieuwe all-terrain band van General Tire kan niet alleen het soort buitengewone tests aan dat wordt ondervonden als bij de TransAnatolia, maar kan ook alles aan wat een moderne SUV, pick-up truck of terreinwagen dagelijks aan bloot gesteld wordt. De Grabber AT3 biedt een combinatie van uitzonderlijke offroad-capaciteiten en uitstekende wegligging in alle weersomstandigheden. Dankzij het grote aantal grijpranden in het innovatieve loopvlak kan de Grabber AT3 in elkaar grijpen in losse oppervlakken, waardoor de aandrijf- en remkrachten optimaal worden overgebracht naar het oppervlak eronder. De open schouder van het loopvlak zorgt voor een efficiënte zelfreiniging en biedt extra tractie in modder. De agressieve schouderblokken, die tot in de flank reiken, gecombineerd met gestapelde afbuigribben voorkomen dat de flank wordt beschadigd door stenen, rotsen en ander vuil. De Grabber AT3 wordt geproduceerd in 41 maten - van 15 tot 22 inch - en goedgekeurd voor snelheden tot 240 km/u.

De grenzen van wat je kunt doen opnieuw bepalen - overal is mogelijk

General Tire was niet alleen als sponsor en bandenleverancier bij TransAnatolia betrokken, maar stond tijdens het evenement ook de coureurs bij met mechanische expertise. "In deze moeilijke tijden was het belangrijk voor ons om het evenement zo goed mogelijk te ondersteunen", zegt Hüseyin İşsever, Brand Manager General Tire. “De coureurs die zich hebben aangemeld voor deze opmerkelijke uitdaging, kregen de kans om uit eerste hand de speciale capaciteiten van onze banden te ervaren, op de limiet van wat mogelijk is - op, maar vooral buiten, de gebaande paden. Het gaf hen een gevoel van de grenzeloze mogelijkheden die we willen uitdrukken met onze slogan ‘Overal is mogelijk’. ''

Pic 3 General Tire Rally Kopie
Contact
Samara Edwards Amos - Communications Officer for UK and Ireland
Samara Edwards Amos

Communications & PR Specialist

Continental Tyres

Continental House

191 High Street

Yiewsley

West Drayton

UB7 7XW

For all non-media related enquiries please go to our main Contact page

+44 (0)1895 425969

+44 (0)1895 425908

Sinds 1915.
General Tire. Een merk van Continental.