EINDE NASCAR WHELEN EURO SERIES 2019 MET AANGRIJPENDE FINALE IN BELGIË

De NASCAR Whelen Euro Series werd in stijl afgesloten met een aangrijpende finale in Zolder -België, die het einde markeerde van een spannend seizoen.

De Nederlandse coureur Loris Hezemans werd gekroond tot kampioen van 2019 terwijl Stienes Longin zijn eerste ELITE 1-divisie voor zijn thuispubliek wist te winnen.

Als officiële partner van de NASCAR Whelen Euro Series heeft General Tire sinds de lancering in april met alle teams in de serie samengewerkt om onder alle omstandigheden uitstekende prestaties te leveren. Dit heeft ertoe bijgedragen dat de fans verzekerd zijn van een opwindende race.

Guy Frobisher, senior projectmanager bij General Tires in Europa, gaf commentaar: "We hebben één bandenspecificatie, op alle vier de hoeken van de auto, op elke auto, op elk circuit. Dezelfde raceband moet dus presteren in de middaghitte in Spanje, in een kille ochtendsessie in het Verenigd Koninkrijk en bij alles hier tussenin. 

"Onze veeleisende klanten, of het nu gaat om professionele racers of om automobilisten die op onze General Tire Street-bandenreeks rijden, hebben elke keer als ze achter het stuur zitten dezelfde hoge verwachtingen van kwaliteit en prestaties.

"Voor ons is 'Anywhere is possible' niet zomaar een slogan. We menen het en we leveren het".

Dit was het eerste jaar van een zesjarig contract waarin General Tire de teams voorziet van gladde en regen versies van banden, die speciaal in de VS zijn ontwikkeld met het oog op de veeleisende NASCAR-races.

Martin Heckers, hoofd van General Tire Motorsport zei: "We zijn erg blij met de prestaties van de banden in het eerste seizoen als exclusieve bandenleverancier. De banden ondersteunde een spectaculair seizoen dat met een zenuwslopende finale in Zolder eindigde. Het was ongelofelijk voor ons om tijdens de kampioenschappen van 2019 met tienduizenden autosportfans in contact te komen, en in het bijzonder met onze General Tire-stand op zeven van de races".

NASCAR Whelen Euro Series president / CEO Jerome Galpin, zei: "De coureurs hebben echt genoten van het racen op speciaal ontwikkelde banden van General Tire, wat aantoont hoe goed een band het hele seizoen door bestand is tegen alle raceomstandigheden. We zijn blij met een zeer succesvol seizoen en kijken uit naar de komende vijf jaar met General Tire. Op naar hetzelfde succes in 2020!".

2020-Euro NASCAR Calendar
Contact
Jochen Viethen

Marketing General Tire

Wholesale & International Retail Accounts Europe

PLT Marketing & Sales Replacement EMEA

Continental Reifen Deutschland GmbH

+32 4 2485-709

Sinds 1915.
General Tire. Een merk van Continental.